Vyhľadávanie zájazdu

Keňa a MauríciusTermíny a ceny

Keňa a Maurícius

Súčasťou Afriky je jej fantastická pevnina ale aj ostrovy v Indickom oceáne. Naša kombinácia Vám prináša vynikajúce safari v Keni, kde uvidíte africkú savanu v celej jej nádhere. Stáda pakoňov, zebier sledované predátormi. Levy, gepardy, antilopy. Všetko v pohodlí pod dohľadom skúseného sprievodcu. V Nairobi si pripomenieme film spomienky na Afriku, necháme sa poštekliť žirafou a najeme sa v reštaurácii u mäsožravcov. Potom nás čaká Indický oceán a Maurícius. Ak ste nároční tak si môžete zlepšiť ubytovanie na luxusné hotely zo siete Constance, ktoré patria k tomu najlepšiemu čo ostrovy ponúkajú.

deň 1 - 1 -

Odlet z Viedne a smerujeme do najvyspelejšej krajiny východnej Afriky, Kene.

deň 2 - 2 -

Čaká Vás safari, more a najlepšia dovolenka v Afrike. Odlet z Viedne, pristávame takmer priamo na rovníku. Hlavné mesto Kene NAIROBI. Transfer do nášho hotela. Večeru si dáme v reštaurácii U mäsožravcov - Carnivor, kde vyskúšate okrem iného aj krokodíla alebo pštrosa. Reštaurácia so štýlom. Nemusia sa tu báť ani vegetariáni, reštaurácia myslí aj na nich. Po vynikajúcich mäsách si nechajte, ak je to možné, miesto aj na dezert. Rovnako ako hlavný chod, aj tie stoja za to. Oddýchnite si pred nastávajúcimi dňami strávenými v divočine. Cikády, žaby, steaky, Redds a začína sa naša africká cesta. Do roku 1907 bolo Nairobi iba obrovským močiarom a za necelých 100 rokov z neho vyrástlo jedno z najväčších afrických miest. Mesto safari a cestovateľov dodnes spomína na poľovačku Teddyho Roosvelta, ktorý si odniesol viac než päťsto trofejí. Čo uvidíme my zajtra? Toto je Afrika.

deň 3 - 3 -

Raňajky formou švédskych stolov, oblečieme sa do safari úboru a vyrážame za zvieratami. Čaká nás 5 hodinová cesta do rezervácie. Z Nairobi si to namierime na okraj Veľkej východoafrickej priekopovej prepadliny, aby sme mohli zísť na jej dno. Z okraja sa nám naskytne nádherný pohľad. Na dne prepadliny uvidíme prvé veľké stáda masajského dobytka. Na pravej strane cesty pri obrovskom satelite je vybudované umelé napájadlo, kam prichádzajú masaji zo širokého okolia. O pár kilometrov ďalej už hľadajte prvé gazely thomsonove a grantove, zebry a dlhé žirafie krky trčiace ponad akácie. Prejdeme mestom Narok a dostávame sa do zóny priľahlej k najlepšiemu safari v Keni. Národný park MASAI MARA je skutočným diamantom v korune afrických parkov. Otvorená savana, v ktorej sa potulujú stáda antilop, gepardy, levy, kde rastú ostnaté akácie, ktoré zbožňujú žirafy, korytá riek, v ktorých sa kúpu hrochy a krokodíly, modrá obloha, na ktorej sa vznášajú marabu a supy – Masai Mara je unikátne safari. Jazdíme v autách s otváracou strechou a mladí dobrodruhovia sa pretekajú, kto skôr nájde nové zviera. Večer rekapitulujete zážitky uprostred skutočnej divočiny.

deň 4 - 4 -

Plná penzia počas celého dňa a safari na savane. Masai Mara je len naša. Hľadáme stáda slony, hrochy zívajúce vo vode, obrovské krokodíly, vyhrievajúce sa na slnku, levice starajúce sa o levíčatá, štíhleho geparda, splývajúceho s trávou, alebo statnú hyenu, hľadajúcu zvyšky. V Masai Mara máte šancu vidieť všetky vytúžené zvieratá. Tento park je aj súčasťou ekosystému, kde sa odohráva Veľká migrácia. Migruje tu 1,2 milióna pakoní, 500 tisíc zebier a 400 tisíc gaziel. Mimo migrácie sa v parku rovnako nachádzajú zvieratá a majú tak väčší kľud. Vždy tak zažijete výnimočné safari. Hľadáme tu všetky aj tie najvzácnejšie zvieratá a šanca je tu vždy. Či už to je nočný leopard, alebo najväčšia antilopa losia, savana Vám vždy ukáže niečo zaujímavé. Treba byť len trpezlivý a hľadať. A keď Vás už bolia oči, zatvorte ich, vdýchnite čistý vzduch divočiny a snívajte. O chvíľu Vás niekto aj tak zobudí s výkrikom, tam je! Žeby nosorožec? Noc strávime v kvalitnej 4* lodge priamo v národnom parku. Večer nám pred oknom budú behať paviány a pod nohami sa váľať damany.

deň 5 - 5 -

Návrat do Nairobi. Cestou z našej lodge ešte budeme hľadať zvieratá. Rána sú najlepšie na nájdenie skupín hyen vracajúcich sa z nočného lovu, alebo leviu rodinu nad čerstvo ulovenou korisťou. Budeme mať čas dokončiť započaté safari v najlepšej rezervácií vo Východnej Afrike a možno aj v celej Afrike. Vraciame sa rovnakou cestou do hlavného mesta. Po príchode do Nairobi sa v múzeu Karen Blixen dozviete viac o živote prvých afrických pionierov z Európy. Jednou z nich bola aj Dánka Karen Blixenová, zvečnená vo filme Spomienky na Afriku. Pozrite si tento film pred cestou a budete tak mať na mieste umocnený pocit. Neďaleko, v štvrti Langata nakŕmime žirafy, ktoré Vám štyridsaťcentimetrovým jazykom vyvolajú príjemné zimomriavky. Toto žirafie centrum je ďalším úspešným projektom, ktorý vypúšťa odchované žirafy rotschildove do voľnej prírody. Návrat do hotela a osvieženie sa v hotelovom bazéne.

deň 6 - 6 -

Naše poznávanie sa končí a začína sa relax. Odlet na Maurícius a kvalitný oddych na plážach, ktoré patria k najkrajším na našej planéte. Súostrovie Maskarény a jeho najznámejší ostrov MAURÍCIUS. Nádherné pláže, koralová bariéra, vyhasnuté sopky. Už Mark Twain o ňom napísal: „Budete presvedčení o tom, že Boh stvoril najprv Maurícius. A nebesá vytvoril až neskôr, podľa jeho vzoru." Vysoký komfort, individuálny servis a citeľný vplyv Ázie. Pohostinní krásni ľudia, kastový systém z Indie a afroázijská architektúra, to všetko vytvára z tohto ostrova ideálnu oddychovú destináciu. Okrem plávania, šnorchlovania pomedzi farebné rybičky a gurmánskych zážitkov, sa môžete venovať aj spoznávaniu ostrova. Najdrahšia známka sveta Modrý Maurícius. Nenechajte si ju ujsť! Plantáže cukrovej trstiny, miestny biely rum musíte ochutnať! Francúzska kreolčina a anglický systém dopravy. 

Naše hotely ležia v blízkosti dvoch osemnásť jamkových golfových ihrísk na tom najlepšom mieste. Bielučký koralový piesok a modré more, aké vidieť málokde, sú dovolenkovým snom, ktorý sa dnes stal pravdou. Transfer do nášho hotela v oblasti Belle Mare. Check in a hor sa na pláž!

Hotel už v základnej cene patrí jednej z najluxusnejších hotelových sietí sveta, omnoho lepšej než napríklad Hilton. Predstavte si biely piesok, palmy sklonené k tyrkysovej vode, obrovské dvadsaťmetrové bambusy. V cene je šnorchlovanie s požičaním komplet výstroja (okuliare, šnorchel, plutvy a doprava lodičkou na koralový útes), katamarany, posilňovňa, ale aj vodné lyžovanie. Rezort je vskutku nádherný, položený v tropickej záhrade, na tej najkrajšej pláži celého ostrova. Ideálne finále našej cesty.

V cene sú raňajky. Ak však máte záujem o all inclusive tak využite možnosť príplatku v doplnkových službách.

deň 7 - 7 -

Oddych vo vlnách Indického oceánu.

deň 8 - 8 -

Oddych vo vlnách Indického oceánu.

deň 9 - 9 -

Oddych vo vlnách Indického oceánu.

deň 10 - 10 -

Oddych vo vlnách Indického oceánu.

deň 11 - 11 -

Posledný pohľad na oceán, nazbierame ešte pár mušlí a odlietame domov. Odchod z raja.

deň 12 - 12 -

Prílet do Európy a zdieľanie zážitkov s rodinou či priateľmi.


Cena zahŕňa

prelet Nairobi - Maurícius

ubytovanie 5 x v 4* hoteloch a lodgiach v izbe pre dve osoby 

5 x ubytovanie v 5* hoteli na pláži na Mauríciu s raňajkami v izbe pre dve osoby (Constance Belle Mare Plage) Viac o ubytovaní - tu.

plnú penziu počas troch dní safari (3, 4, 6. deň)

dopravu terénnym autom typu Toyota Landcruiser počas safari

– sprievodcu počas safari t.j.  v Keni

asistenčné služby

vstupné do národných parkov - 2x Masai Mara,1x Amboseli

letiskové transfery v Keni a na Mauríciu

najlepšie poistenie proti insolventnosti

Cena nezahŕňa

víza do Kene, prepitné, letiskové poplatky, ostatnú stravu


Termíny

- Doprava: Odlet. miesto: Stravovanie: Ubytovanie: Priorita: -