Vyhľadávanie zájazdu

New York, New YorkTermíny a ceny

New York, New York

Či sem cestujete ako zaľúbený pár, či ste sama a hľadáte miesta známe z filmov a seriálov, ktoré pozná celý svet, či idete za kultúrou v najlepších múzeách, galériách sveta alebo na jednej z top operných scén planéty, či žijete športom pasívne a láka vás najlepší hokej v NHL, alebo aktívne a túžite si zabehnúť najväčší maratón na svete, či sa vaša rodina rozrástla a zaujímajú vás miesta, kde sa budete cítiť dobre aj s ročným bábätkom - New York vás nesklame ani na sekundu a vždy ponúkne niečo nové.

deň 1 - 1 -

Odlet a prílet do New Yorku. Pohodlný let renomovanými leteckými spoločnosťami. Chcete viac? Vyskúšajte business class. Po prílete sa stanete súčasťou tohto živého organizmu hneď od začiatku. Sme v meste ktoré nikdy nespí NEW YORK, NEW YORK. Ak si želáte zlepšiť úroveň ubytovanie, využite služby CK Prémium, kde nájdete široký výber hotelov vyššej kategórie.

deň 2 - 2 -

Dnes nás čaká spoločná prehliadka Manhattanu. Keďže každý má šancu si vybrať hotel, ktorý mu najviac vyhovuje, pozbierame sa z hotelov a prehliadku začneme na Dolnom Manhattane. Z Battery Parku je pohľad na Ellis Island a na Sochu slobody. Okolo najstaršieho parčíku v New Yorku a soche útočiaceho býka sa prejdeme k pravdepodobne najbohatšiemu kostolíku na svete, kostolu Trinity. Táto farnosť vlastní väčšinu pozemkov pod Wall Street. Pozrieme sa na pamätník 9/11, miesto kde stáli Dvojičky Svetového obchodného centra. Prejdeme sa po Wall Street a povieme si niečo o tomto „divokom“ mieste, ktoré sa mnohokrát stalo predlohou filmov. Na tejto nenápadnej ulici sa robí jeden z najväčších finančných obchodov na svete. Wall Street nás dovedie k East River a k vyhliadke na Brooklynský most. Z Dolného Manhattanu sa presunieme na Horný. V tejto časti sa nachádza slávny Central Park s chronicky známymi miestami. Dakota Building, Strawberry Fields, Trumpovo klzisko a hotel Plaza. To všetko je tu pokope. Pri hoteli Plaza sa začína známa nákupná zóna Piatej Avenue. Na Piatej je nádherne a bohato vyzdobený kostol sv.Patrika a naproti Rockefellerovo centrum. Neďaleko je Grand Central Station so svojimi preslávenými hodinami a zaujímavou výzdobou stropu. Deň sa ešte neskončil a v meste je čo preskúmavať. Večer sa môžete iba prechádzať po uliciach, nakupovať, užiť si nočného života v nespočetných baroch a puboch, ísť na vyhliadky, alebo do niektorého z divadiel na Broadwayi.

deň 3 - 3 -

Aby sa vám trošku zmenil pohľad na mesto, môžete si Manhattan pozrieť z vody. Plavba nás zoberie po rieke Hudson k soche Slobody, okolo Dolného Manhattanu do East River a popod mosty Brooklyn, Manhattan a Williamsburg k centrále OSN. (Plavba je fakultatívna). Budete mať šancu pofotiť a pozrieť si mesto z iného uhla. Po tejto plavbe, ktorá trvá dve hodiny, máte ešte dostatok času na vlastný program v meste. V New Yorku je možností neúrekom a za jednu pár dňovú návštevu všetko nestihnete. Určite si však toto mesto zamilujete, ako drvivá väčšina zo 65 miliónov návštevníkov, ktorí sem ročne zavítajú. Ak na plavbu nepôjdete tak deň strávite podľa svojej chuti a nálady či už nákupmi, galériami, alebo relaxom v Central Parku. CK sprievodca Vám rád poradí.

deň 4 - 4 -

Priestor na posledné naplnenie nákupných tašiek, individuálne dopozeranie atrakcií, zamávame Times Square a poobede transfer na letisko, odlet domov a prílet ďalší deň.

deň 5 - 5 - Prílet.


Cena zahŕňa

3 x ubytovanie v izbách pre dve osoby v 3* hoteloch strednej triedy priamo v srdci Manhattanu Viac o ubytovaní - tu.

prehliadku New Yorku

letiskový transfer v New Yorku (okrem cesty z letiska na hotel po prílete do New Yorku)

sprievodcu

najlepšie poistenie proti insolventnosti

asistenčné služby

Cena nezahŕňa

letiskové poplatky, cestu taxíkom z letiska na hotel v NY, stravu, vstupné do múzeí, pamiatok, atrakcií, ESTA, fakultatívne výlety, poistenie, resort fee v hoteloch (cca od 35 do 55 usd/1 izba/1noc), vratný depozit za izby.


Termíny

- Doprava: Odlet. miesto: Stravovanie: Ubytovanie: Priorita: -