Vyhľadávanie zájazdu

To najlepšie z KanadyTermíny a ceny

To najlepšie z Kanady

deň 1 - ODLET Z PRAHY (VIEDNE): Odlet z Prahy (Viedne) do Toronta. Po prílete nasleduje transfer do hotela na trase. Ubytovanie, voľný program, nocľah.

deň 2 - NIAGARSKÉ VODOPÁDY: Prehliadka Niagarských vodopádov - prírodného divu, ktorý si prezrieme aj z vyhliadkovej veže Skylon Tower (fakultatívne). Na palube lode Maid of the Mist sa vydáme do tesnej blízkosti 55 m vysokej vodnej steny. Cestou do Toronta zastávka na ochutnávke vína. Nocľah v Toronte.

deň 3 - TORONTO: Prehliadka mesta vrátane návštevy štíhlej veže CN Tower a vyhliadkovej galérie s výhľadom na mesto a jazero Ontario. Táto 553 metrov vysoká veža bola donedávna najvyššou stavbou sveta.

deň 4 - TORONTO - OTTAWA: Presun do Ottawy. Cestu si spestríme plavbou v prekrásnej oblasti „tisícich ostrovov“. Po príchode do Ottawy orientačná prehliadka mesta. Ubytovanie, voľný program. Nocľah v Ottawe.

deň 5 - OTTAWA - QUEBEC CITY: Prehliadka hlavného mesta Kanady Ottawy a jeho najatraktívnejších miest ako Rideau Canal, budovy parlamentu Parliament Hill, Byward a množstva ďalších pamätihodností. Popoludní presun do Quebec City, ubytovanie, nocľah.

deň 6 - QUEBEC CITY: Prehliadka mesta, ktoré je právom považované za kolísku francúzskeho osídlenia a kolonizácie Kanady. Uvidíme budovu parlamentu, historickú štvrť Upper Town, Chateau Frontenac, a ďalšie pôvaby tohto okúzľujúceho mesta. V oblasti ostrova Orleans navštívime vodopády Montmorency. Popoludní individuálny program v meste. Ubytovanie, nocľah.

deň 7 - QUEBEC CITY - MONTREAL: Ráno cesta pozdĺž rieky Svätého Vavrinca do Montrealu, najväčšieho mesta francúzsky hovoriacej provincie Quebec. V Montreale podnikneme okružnú jazdu, pri ktorej si prezrieme moderné finančné centrum s mrakodrapmi, prístavnú oblasť, staré mesto, baziliku Notre Dame či Mount Royal - ktorému mesto vďačí za svoje meno. Nocľah v Montreal.

deň 8 - MONTREAL - CALGARY: Odlet do Calgary, transfer do hotela, ubytovanie, voľný program, nocľah.

deň 9 - CALGARY - BANFF: Doobeda prehliadka mesta. Potom presun do mestečka Banff s možnosťou výletu lanovkou na Sulfur Mt., kúpanie v termálnych prameňoch (oboje fakultatívne), prípadne využitie iných aktivít. Peší výlet s vyhliadkami nad údolím rieky Bow. Taktiež navštívime miesto, kde sa zrodil kanadský systém národných parkov. Nocľah v Banff.

deň 10 - NP YOHO: Návšteva Národného parku Yoho. V rezervácii navštívime Smaragdové jazierko, vodopády Takakkaw či špirálové tunely pod Priesmykom kopajúceho koňa. Popoludní návrat späť do Banff, nocľah.

deň 11 - NP BANFF - LAKE LOUISE: Putovanie Národným parkom Banff. Obzvlášť nezabudnuteľnou je vyhliadka na atramentovo modrú hladinu jazera Lake Peyto. Takisto navštívime prekrásne jazerá Louise a Moraine. Príchod do oblasti Saskatchewan River Crossing. Možnosť pešieho výletu k vyhliadke na rieku Saskatchewan, ubytovanie, nocľah.

deň 12 - NP JASPER - ATHABASKA: Dnes možnosť jazdy špeciálnym vozidlom na ľadovec Athabaska, jedno zo šiestich najväčších ramien oveľa väčšieho ľadovca Columbia Icefield (fakultatívne). Potom cesta Národným parkom Jasper pozdĺž rieky Athabaska a Sunwapta po prekrásnej vysokohorskej ceste so zastávkami pri vodopádoch. Príchod do mestečka Jasper, nocľah.

deň 13 - NP JASPER - MALIGNE LAKE: Návšteva jazera Pyramid Lake a jazera Maligne s možnosťou výpravnej plavby (fakultatívne). Popoludní sa vydáme lanovkou na vrchol hory Mt.Whistler s nádhernými výhľadmi na horské štíty Skalnatých hôr (fakultatívne). Večer voľný program, nocľah v meste.

deň 14 - ROCKIES - CLEARWATER: Návšteva rezervácie Mt.Robson s vyhliadkami na najvyššiu horu kanadských Skalnatých hôr (Rockies). Podnikneme nenáročný peší výlet k vodopádom Rearguard. Prechod do mestečka Clearwater, nocľah.

deň 15 - HOPE - VANCOUVER: Cestou do Vancouveru zastávka v mestečku Hope s artefaktmi z obdobia zlatej horúčky a kedysi tiež významného centra výnosného obchodu s kožušinami. Zalesnené oblasti povodia rieky Fraser poslúžili ako kulisa k natočeniu akčného trháku Rambo. Príchod do Vancouveru, voľný program. Nocľah v meste.

deň 16 - VANCOUVER: Prehliadka mesta, ktoré mnohé prieskumy hodnotia ako jedno z najkrajších na svete. Uvidíme štvrť Gastown s parnými hodinami, pitoresknú čínsku štvrť, elegantnú prístavnú časť či mestský park Stanley, ktorý rozhodne nezaprie svoj britský pôvod. Večer voľný program v meste. Nocľah vo Vancouveri.

deň 17 - ODLET DO PRAHY (VIEDNE): Doobeda voľno v centre mesta. Popoludní transfer na letisko a odlet do Prahy (Viedne).

deň 18 - PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE):



Termíny

- Doprava: Odlet. miesto: Stravovanie: Ubytovanie: Priorita: -