Vyhľadávanie zájazdu

Veľký okruh MexikomTermíny a ceny

Veľký okruh Mexikom

deň 1 - PRAHA (VIEDEŇ) - MEXICO CITY: Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom a odlet do Mexico City. Po prílete transfer do hotela, nocľah.

deň 2 - MEXICO CITY: Mexico City, doobedňajšia prehliadka centra mesta, uvidíte Metropolitnú katedrálu, námestie Zócalo Templo Mayor - zbytky chrámu Aztékov. Prejdete sa centrom mesta po pešej zóne až k secesnému Palácu moderného umenia "Palacio de Bellas Artes". Poobede nasleduje návšteva Antropologického múzea, večer fakultatívne Tore Latinoamericana (prvý postavený mrakodrap v meste) s panoramatickým výhľadom na 24 miliónovú metropolu, noc v Mexico City.

deň 3 - MEXICO CITY - TEOTIHUACÁN - PUEBLA: Celodenný výlet do Teotihuacanu (1,5 hod - 60 km), tajomného mesta, ktoré medzi rokmi 200 - 700 n.l. malo nesmierny vplyv na celú Mezoameriku. Neskôr sa stalo kultovým miestom pre Aztékov. Nájdeme tu pyramídy Slnka a Mesiaca, Triedu mŕtvych či Chrám Quetzalcoatla. Ráno pri ceste do Teotihuacánu krátka návšteva chrámu panny Guadeloupskej. Po prehliadke Teotihuacánu nasleduje transfer do Puebla a nocľah.

deň 4 - PUEBLA - OAXACA: Dopoludňajšia prehliadka centra Puebla, za pozretie stojí katedrála Nepoškvrneného počatia na námestie, kostol Santo Domingo s kaplnkou „Capilla de Rosario“, ktorá je považovaná za najozdobnejšiu kaplnku v Mexiku s bohato zlatou dekoráciou a knižnica Palafoxiana, považovaná za prvú v Mexiku so 43 000 zväzkami. Nasleduje transfer do Oaxaca, nocľah v meste.

deň 5 - OAXACA - MONTE ALBÁN - OAXACA: Ráno prehliadka archeologického náleziska Monte Albán, kde žili Zapotékovia. Rozľahlé ruiny sa skladajú z veľkého ústredného námestia obklopeného budovami, chrámami, observatóriami, ihriskom a hrobkami. Návrat do Oaxaca a popoludní prehliadka centra mesta – medzi najkrajšie objekty v Oaxaca patrí kostol Santo Domingo, kde sa prelínajú prvky gotiky, baroka, románskeho štýlu aj maurské prvky. Miestne námestie Zócalo je jedným z najkrajších námestí v Mexiku, je krásne upravené ako park, je obklopené kolonádami, reštauráciami a vonkajšími kaviarňami. Nocľah v Oaxaca.

deň 6 - OAXACA - TEHUANTEPEC: Dopoludnia návštevy miestnej pálenice Mezcalu spojená s ukážkou výroby tohto destilátu "s červom" a ochutnávka. Nasleduje transfer do Tehuantepec, nocľah.

deň 7 - TUXTLA GUTIERREZ - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS : Ráno transfer do Tuxtla a následne do Chiapa de Corzo a plavba loďou Caňonom del Sumidero s 950 metrov vysokými stenami, nasledovať bude transfer do najpôvabnejšieho mexického mesta San Cristóbal de las Casas.

deň 8 - SAN JUAN CHAMULA - SAN CRISTOBAL: Ráno návšteva indiánskej komunity v San Juan Chamula ležiacej 10 km severne. Tunajší obyvatelia, Mayovia etnika Tzotzil, nosia svojrázne kroje, ktoré si vyrábajú z ovčej vlny a ovca je pre nich posvätné zviera. Dopoludňajšia návšteva miestnych trhov a prehliadka miestneho kostola, ktorý je otvorený 24 hod denne a sedem dní v týždni. Zvláštnosťou je, že sa tu praktizujú ako kresťanské obrady, tak najmä miestne mayské šamanské rituály. V kostole je pod vysokou pokutou zákaz fotografovania. Popoludní prehliadka centra San Cristobal a voľný podvečer, nocľah v meste.

deň 9 - AGUA AZUL - PALENQUE: Celodenný transfer prírodou horského masívu Sierra Madre. Navštívite blankytne modré kaskády Aqua Azul. V podvečer príchod do Palenque, ubytovanie.

deň 10 - PALENQUE - CAMPECHE: Prehliadka Palenque, ktoré mnohí pokladajú za najúžasnejšie a najzáhadnejšie miesto Strednej Ameriky a za architektonický vrchol mayskej civilizácie. Najvýznamnejšími stavbami sú Chrám nápisov, Chrám Kríža, El Palacio a Templo del Conde. Prejazd z Palenque do Campeche. Nocľah v Campeche.

deň 11 - UXMAL - MÉRIDA: Ďalším veľkým zážitkom pre Vás bude prehliadka výnimočného archeologického náleziska Uxmal, jedného z najdôležitejších stredísk Mayov. Uvidíte tu množstvo nádherných budov: Guvernérsky palác, Kúzelníkovu pyramídu, Južný palác, Korytnačí dom, Palác miestodržiteľa a Kláštor mníšok, ktorý je považovaný za najdokonalejšiu budovu takzvaného puuckého štýlu. Prejazd do Mérida. V Mérida nájdete mnoho pamätihodností z koloniálnej doby v okolí námestia Plaza Mayor. Nocľah v Mérida.

deň 12 - CHICHÉN ITZÁ - PLAYA DEL CARMEN: Prehliadka najväčšieho a najslávnejšieho pyramídového komplexu na polostrove Yucatán, Chichén Itzá. Najznámejšou pyramídou je Kukulcánov chrám, zvaný aj El Castillo. Odchod do Playa del Carmen na predĺžený pobyt v hoteli s raňajkami v centre mesta alebo za príplatok v hoteli 4* priamo na pláži s programom All inclusive.

deň 13 - DEŇ PLAYA DEL CARMEN: Kúpanie a oddych pri Karibskom mori, možnosť vodných športov a fakultatívnych výletov (napr. Xcaret, Paradise Island, apod.).

deň 15 - CANCÚN - PRAHA (VIEDEŇ): Transfer na letisko v Cancúne, odlet do Prahy (Viedne).

deň 16 - PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE): Prílet do Prahy (Viedne).



Termíny

- Doprava: Odlet. miesto: Stravovanie: Ubytovanie: Priorita: -