Vyhľadávanie zájazdu

Cesta okolo sveta naprieč PacifikomTermíny a ceny

Cesta okolo sveta naprieč Pacifikom

Vraví sa, že raz za život to treba skúsiť a zúčastniť sa cesty okolo sveta. Cesta okolo sveta s Vás zavedie na netradičné miesta a nejde cez tradičné destinácie, ktoré sú súčasťou iných ciest. Zaslúžite si viac. Dve najľudnatejšie krajiny sveta, ostrovy v Tichom oceáne, najlepšia krajina na život Nový Zéland a iné Japonsko. Len zlomok zážitkov, ktoré na Vás čakajú. Malé skupiny do 12 ľudí. Porovnajte to s konkurenciou a masovými cestami okolo sveta. Vyjde vám iba jedna odpoveď. Poďte s .

deň 1 - 1 -

Odlet do Indie. Pohodlný let renomovanými leteckými spoločnosťami. Chcete viac? Vyskúšajte business class.

deň 2 - 2 -

Prílet do hlavného mesta Indie. Prvé dotyky s hinduizmom. Atmosféra nového a starého Dillí Vás dostane. Qutab Minar, zapísaný na zozname UNESCO je najstaršou moslimskou pamiatkou Dillí so železným stĺpom, ktorý preslávil Däniken. Najvyšší tehlový minaret na svete a prvý vrchol našej cesty. V sikhskom chráme gurudwara Vám porozprávame o histórii tohto náboženstva, ktoré mnohí pokladajú za agresívne. Ubytovanie v luxusnom 5 hviezdičkovom hoteli The Lalit, s perfektnou lokalitou. Koloniálne námestie Connaught place, kam chodia nakupovať najbohatší Indovia, máme 5 minút chôdze od hotela. Prvá indická večera. Máte chuť na kura tandoori? Alebo Vám viac chutí palak paneer? Sprievodca Vás zasvätí do tajov indickej kuchyne.

deň 3 - 3 -

Súkromným mikrobusom sa presunieme do Agry, bývalého hlavného mesta ríše. Podrobná prehliadka Taj Mahalu (UNESCO), jednej z najkrajších stavieb na svete. Taj Mahal je rovnako nádherný zo vzdialenosti kilometra ako z 5 cm aj vďaka polodrahokamom, ktoré boli ručne vsádzané do mramoru. Prehliadka červenej pevnosti mughalských panovníkov (UNESCO) a legenda o Shah Jahanovi. Návrat do Dillí. Náročný, ale nádherný deň.

deň 4 - 4 -

Kvalitná prehliadka starého Dillí. Uvidíme vtáčiu nemocnicu fanaticky mierumilovných džinistov, kde mnísi chodia nahí a zametajú pred sebou, aby nestúpili na hmyz a takto aj nechcene neuškodili žiadnej živej bytosti, ale aj najväčšiu a najkrajšiu mešitu miliardovej Indie Jama Masjid zo 17. storočia. Cyklorykšou sa povozíme štvrťou Chandni Chowk ako z klasických orientálnych rozprávok, kde sa zastavil čas. Pôjdeme si zakýchať na trh s indickým korením. Tu nájdeme korenia od výmyslu sveta, pestrofarebné šatky a neskutočnú tlačenicu. India Gate je symbol nového Dillí, pri ktorej si Indovia s vami budú chcieť urobiť selfie.

deň 5 - 5 -

Prílet do Číny. Peking je hlavné mesto, ktoré sa nedá porovnať s inou metropolou. Je to svet sám o sebe, jedinečný, kontrolovaný, usporiadaný. Ukazujúci to dobré i to odlišné čo komunizmus s kapitalistickou tvárou môže znamenať. Peking bol založený dynastiou, ktorá ani nebola čínska, ale inšpirovala ďalších cisárov až po mocného Maa. Svoje spoznávanie začneme v najznámejšom chráme, ktorý nepatrí žiadnemu náboženstvu - ani budhizmu, ani taoizmu ani konfucionizmu. Pozrieme si Chrám nebies, kde sa panovník modlil za dobrú úrodu. Jeho najdôležitejšia Sieň modlitieb za dobrú úrodu, celá z dreva, sa stala symbolom mesta (UNESCO). Večer ochutnáme špecialitu čínskej kuchyne so 600 ročnou tradíciou - Pekinská kačka. Čašník Vám ju porciuje priamo pri stole. Večer ubytovanie v 5* hoteli je v základnej cene.

deň 6 - 6 -

Na tento deň sa teší väčšina cestovateľov po Číne. V skorých ranných hodinách vyrážame kvalitným klimatizovaným autobusom na sever - k Veľkému čínskemu múru. Top atrakcia Číny, ktorá je podľa obľuby Číňanov jedinou pamiatkou viditeľnou z mesiaca. Táto stavba, dnes stále dlhá viac ako 6000 km je pod ochranou UNESCO. Navštívime miesto, ktoré bolo pre Peking strategickým na obranu, preto je múr v tejto časti dvojnásobne opevnený. Odmenou za vynaloženú fyzickú námahu bude úžasný výhľad do okolia Západných hôr. Letný palác je pekinskou ukážkou nádhernej čínskej záhradnej architektúry. Letné sídlo poslednej cisárskej dynastie pochádzajúcej z chladného Mandžuska má všetko, čo dynastia potrebovala - jazero, chrám, úradné i rezidenčné priestory. Dokonca slávnu a na výstavbu finančné i fyzicky náročnú mramorová loď cisárovej vdovy Cixi, ktorá Vás určite zaujme (UNESCO). Peking bol dejiskom letných olympijských hier. Symbolom olympijského areálu je slávne Vtáčie hniezdo s diváckou kapacitou 91 000 ľudí. Areál s menami víťazov dokumentujúci najväčšie letné olympijské hry histórie je priestorom, ktorý sa oplatí vidieť, keď ste na návšteve Pekingu. Návrat do hotela. Kto bude mať chuť, prejde sa večerným, krásne osvetleným centrom Pekingu - Wangfujing. Ide o pešiu zónu lemovanú drahými butikmi a obrovskými nákupnými centrami. Takmer na konci tejto neveľkej nákupnej zóny sa nachádza rušný trh s jedlami, ktoré ulahodia všetkým tým z vás, ktorí radi skúšajú a experimentujú. Ochutnáte škorpióna na špajli priamo v srdci hlavného mesta Číny?

deň 7 - 7 -

Posledný deň venujeme najznámejšej pamiatke na bohaté cisárske dejiny Číny. Zakázane mesto bude bonbónikom na záver. Ešte pred objavovaním sídla veľkých dynastií Ming a Čching si dáme prechádzku po najväčšom námestí na svete. Na námestí nebeského pokoja nenájdeme lavičky a nesmieme naň jazdiť na bicykli (tanky sem však vstúpiť môžu). Je to miesto, kde sa ráno pred východom slnka vyvesuje čínska vlajka za zvuku čínskej hymny, a kde mladí pionieri strážia monument venovaný obetiam občianskej vojny. Prejdeme sa okolo modernej budovy Národného divadla, ktorého opera patrí k najkrajším stavbám na svete. Zakázané mesto malo podľa legiend 9999 miestností. Dodnes je najrozsiahlejším palácovým komplexom na svete. Väčšina stavieb je z dreva a mramoru. Najkrajšia ukážka čínskej imperiálnej architektúry inšpirovanej moderným feng šuej je pod ochranou UNESCO.

deň 8 - 8 -

Prelet do krajiny samurajov. Prilietame do 37 miliónovej aglomerácie Veľkého Tokia o veľkosti Západného Slovenska. Podarí sa nám vidieť z lietadla najvyššiu horu Japonska, bájnu sopku Fudži (3776m)? Japonsko je krajina, ktorá si extrémne potrpí na čistote a pravidlá sa tu rešpektujú na 100% a tak prvé zoznámenie s najväčším mestom na svete bude pre niekoho šokom. Z letiska ideme súkromným mikrobusom na umelo vytvorený ostrov Odaiba. Odtiaľto si vychutnáme výhľad na krásnu panorámu Tokia a hľadať tu budeme sochu slobody. Ginza, nazývaná aj Champs-Élysées Tokia je najdrahšou a najluxusnejšou ulicou Japonska. Hovorí sa o nej, že kto nebol na Ginze, nebol v Tokiu. V elegantnej budove uprostred Ginzy ochutnáme japonské selfieccino – čokoláda s vašou fotkou.

deň 9 - 9 -

Súkromným mikrobusom sa presunieme do Kamakury, bývalého hlavného mesta Japonska, kde sa začala písať história šógunov a samurajov. Navštívime prvú šintoistickú svätyňu Hačimangu. Ukážeme si veštenie budúcnosti tak, ako to robia Japonci až doteraz. Prechod cez Kawasaki a Jokohamu, prvý dotyk so šírym Tichým oceánom s vulkanicky piesočnatými plážami a pozorovanie šantiacich surfistov. Národný park Hakone je preslávený svojou krásnou prírodnou scenériou. Plaviť sa v ňom budeme loďou po pokojnom vulkanickom jazere Aši. Ak budú ideálne podmienky, podarí sa nám vidieť majestátnu dominantu Japonska, svätú horu Fudži, od ktorej budeme vzdialený vzdušnou čiarou necelých 40 km. Návšteva vulkanického údolia Ówakudani, známeho svojimi horúcimi prameňmi a veľkým množstvom síry. Dáte si čierne vajíčko uvarené v sopečnej vode? Podľa legendy vám predĺži život o 7 rokov. Návrat do Tokia. Večerná cesta metrom na jednu z najrušnejších staníc na svete – Šibuja. Tu sa budeme prechádzať japonským centrom nočného života. Spoločne sa prejdeme cez najväčšiu križovatku na svete. Tu sa odohrával skutočný a dojímavý príbeh o psíkovi Hačikó, na ktorého sa spomína vďaka jeho oddanosti človeku. Na večeru ochutnáme tradičnú polievku rámen, vďaka ktorej pochopíme pravú chuť Japonska.

deň 10 - 10 -

Prechádzka tradičnou japonskou záhradou v areáli, v ktorom dodnes žije cisárska rodina. V časti mesta Asakusa si pôjdeme pozrieť najstarší budhistický chrám Sensō-dži, neďaleko ktorého stojí na brehu rieky Sumida najvyššia budova Tokia - Nebeský strom (634 m). Tokio bude na tomto zájazde hlavne modernou vsuvkou, ale naše prechádzky pretkáme aj návštevami historických zákutí. Odlet na Nový Zéland.

deň 11 - 11 -

Nový Zéland. Najväčšia novozélandská metropola. Panorámu mesta s najvyššou vežou južnej pologule si odfotíme z toho najlepšieho miesta. Viete prečo Auckland nazývajú mestom jácht? Prístav, najvyššia televízna veža na južnej pologuli z ktorej môžete aj skočiť. Vyhliadka na mesto zo sopečného kopca Eden Hill.

deň 12 - 12 -

Voľný program v Aucklande, ktorý si môžete spestriť trebárs výletom a plavbou po zátoke hojnosti a pozorovať delfíny, prípadne veľryby. Alebo len relaxujte pri voňavej káve v aucklandskom prístave a sledujte rugby.

deň 13 - 13 -

Celodenný výlet do mesta ROTORUA, ktoré je známe množstvom geotermálnych prameňov a leží priamo na ohnivom prstenci. Bublajúce bahno, gejzíry a vôňa síry. Rotorua je zároveň mestom s najväčšou koncentráciou pôvodných obyvateľov Nového Zélandu Maorov. Maorská dedina Te Puia a ukážka bojového tanca haka.

deň 14 - 14 -

Plavba loďou na polostrov Devonport, kde si vychutnáme vyhliadku na Auckland z vrchu kopca Mount Victoria. Večerná individuálna prechádzka prístavom a centrom Aucklandu. Poobede odlietame smer Francúzska Polynézia.

deň 15 - 15 -

Pristávame na Tahiti, z ktorého prelietavame na jeden z najkrajších atolov na svete, legendárna Bora Bora. Opäť dokonale spoznáme ostrov, overíme, či je piesok belší ako inde a užijeme si relax pod tropickým slnkom. Relax na možno najromantickejšom mieste našej planéty. Čaká nás relax uprostred Tichého oceánu.

deň 16 - 16 -

Biele pláže na Bora Bora.

deň 17 - 17 -

Biele pláže na Bora Bora.

deň 18 - 18 -

Odlet naspäť na Tahiti, ktoré si prejdeme súkromným mikrobusom. Ubytovanie v jednoduchom hoteli priamo na letisku. Čakáme na let ponad otvorený Pacifik na maličký mystický ostrov.

deň 19 - 19 -

Ráno pristávame na Veľkonočnom ostrove, najodľahlejší kút sveta uprostred Tichého oceánu, preslávený unikátnymi sochami, ako aj clivým pocitom samoty. Začíname návštevou kráteru sopky Rano Kau v dedinke Orongo, centra kultu Vtáčieho muža. Domy z mäkkého kameňa boli ohľaduplne zreštaurované, bralá so stovkami petroglyfov zostali nedotknuté. Nezabudnuteľné výhľady si dôkladne vychutnáme.

deň 20 - 20 -

Celodenný výlet okolo ostrova po najznámejších archeologických miestach. Vyrážame z Hanga Roa na východné pobrežie, ktoré si dôkladne pozrieme. Chrámy Akahanga a Tongariki – najväčšia plošina ostrova s pätnástimi sochami. Po zemetrasení v roku 1960 ju zničila prílivová vlna, no v roku 1992 bola kompletne zrekonštruovaná. Výlet pokračuje po juhovýchodnom pobreží ostrova so zástavkou pri sopke Rano Raraku, kde sa nachádza 394 moai v rôznych stupňoch dokončenia. Pokračujeme na sever okolo zátoky La Perousse k Ahu Te Pito Kura, k najväčšiemu moai vztýčenému na ostrove. Vysoký je 9,8 metra a váži približne 82 ton. Ďalšou zástavkou je pláž Anakena, kde podľa legendy po prvýkrát pristál na ostrove Hotu Matua. Obed formou pikniku. Miestny Ahu Nau Nau bol čiastočne zrekonštruovaný v roku 1978. Nachádza sa tu aj Ahu Ature Huki, prvý moai opätovne vztýčený na ostrove. Podarilo sa to miestnym obyvateľom v spolupráci s nórskou expedíciou Thora Heyerdahla v roku 1956.

deň 21 - 21 -

Z letiska Mataveri preletíme do Santiago de Chile.

deň 22 - 22 -

Budíme sa v hlavnom meste. Santiago je 5. najväčšie mesto Južnej Ameriky, kde vidíme mrakodrapy, moderné autá a rôzne obchody západných značiek. Dnes nás čaká posledná prehliadka. Moderné „európske“ mesto, ktoré Vám bude pripomínať Madrid alebo Barcelonu. Zároveň je živou spomienkou na kultúrne, politické a sociálne zmeny, ktoré sa v krajine udiali. Začíname pri prezidentskom paláci, ktorý je známy pod názvom La moneda. Práve tu sa uskutočnil vojenský puč vedený generálom Augustom Pinochetom. Prichádzame na hlavné námestie Plaza de Armas. Veľmi pekné námestie so vzácnymi chilskými palmami. Metropolitná katedrála, historická budova pošty, aj jazdecká socha zakladateľa Pedra de Valdivia. Neďaleko odtiaľ sa nachádza Mercado Central, trhovisko, kde každý deň privážajú čerstvé ryby. Tichý oceán je vzdialený iba 80 km od Santiaga a ryby, ktoré tu pripravujú v miestnych reštauráciách, sú naozaj výborné. Ochutnáme čilské víno a naša cesta sa chýli ku koncu.

deň 23 - 23 -

Odlet zo Santiaga s množstvom zážitkov.


Cena zahŕňa

všetky prelety

transfery na letiská a z letísk

nocľahy v 3* -  5* hoteloch v izbách pre dve osoby Viac o ubytovaní - tu.

raňajky počas celého zájazdu

všetky transfery VIP prenajatými mikrobusmi, autami, autobusmi

služby sprievodcu, služby miestnych sprievodcov podľa potreby

vstupy podľa programu

najlepšie poistenie proti insolventnosti

asistenčné služby

Cena nezahŕňa

letiskové poplatky, víza, fakultatívne aktivity mimo programu, ostatnú stravu


Termíny

- Doprava: Odlet. miesto: Stravovanie: Ubytovanie: Priorita: -