Vyhľadávanie zájazdu

Filipíny, poznanie a najkrajšie plážeTermíny a ceny

Filipíny, poznanie a najkrajšie pláže

Román Pláž, podľa ktorého natočili slávny film s Leonardo di Capriom, napísal Alex Garland práve tu. Filipíny patria právom na cestovateľskú mapu každého človeka, hľadajúceho TÚ pláž. Vy spoznáte aj ryžové polia Banaue, budete dýchať španielsku atmosféru v starom meste Manily a na jar vám vyrazí dych obrad križovania Krista.

deň 1 - 1 -

Odlet na Filipíny.

deň 2 - 2 -

Pristávame v krajine so 7000 exotickými ostrovmi, položenými v západnom Pacifiku na rozhraní Ázie a Oceánie. MANILA – hlavné mesto Filipín, desaťmiliónové veľkomesto s výstavnými štvrťami pre bohatých, ale aj slumy pre chudobu. Prvá prechádzka mestom.

deň 3 - 3 -

Vyrážame klimatizovanou dopravou na sever do hôr k svetoznámym terasovým ryžovým poliam v blízkosti mesta BANAUE.

deň 4 - 4 -

Malý nenáročný trek k ryžovým poliam, ktoré patria k tomu najlepšiemu, čo sa dá na Filipínach vidieť. Príslušníci kmeňa Ifugao ich vytvorili primitívnymi nástrojmi pred dvetisíc rokmi a dnes sú právom sú označované za ôsmy div sveta. Keby sme údajne schodíky na poliach postavili za seba, obišli by polovicu zemegule. Možnosť nákupu typických domácich predmetov, šperky a kroje kmeňa Ifugao, ktoré sa dajú porovnať iba s tými v Zimbabwe, či na Sumatre.

deň 5 - 5 -

Presun po krkolomnej Zig Zag Road, najvyššie položenej ceste Filipín, ktorú postavili Američania v roku 1903 a išlo o jeden z najdrahších stavebných projektov tej doby. Úchvatný zážitok. BAGUIO, známe aj ako hlavné letné mesto Filipín, vyhľadávané miestnou smotánkou. Leží v nadmorskej výške 1500 metrov, príjemná klíma, mesto borovíc a kvetov.

deň 6 - 6 -

Sme späť v Manile a dôkladná prehliadka mesta, ktoré je často považované za druhú Havanu. Svoju stopu tu zanechali španielski kolonizátori, no aj druhá svetová vojna. Historické centrum s hlavnou katedrálou a úzkymi uličkami, ktoré Vás prenesú do čias španielskej nadvlády. V jarnom termíne účasť na krížovej ceste a nezabudnuteľný obrad Ukrižovania Ježiša Krista! Jeden z najslávnejších náboženských obradov našej planéty, ktorý sa koná v Barangay San Pedro Cutud, keď sa skupina oddaných veriacich nazývaných magdarame nechá ukrižovať. Treba povedať, že katolícka cirkev na Filipínach tento spôsob slávenia veľkej noci odmieta. Ľudový katolicizmus je však na Filipínach nesmierne silný a preto toto divadlo zažívame každý rok.

deň 7 - 7 -

Končí sa naša poznávacia časť a odlietame do najstaršieho mesta Filipín, Cebu. Necelé tri hodiny letu nás delia od krásnych pláží neďaleko mesta, ktoré prezývajú "kráľovná" juhu. Ak Vás už nudí vaša pláž tak môžete ísť na výlet na jeden zo 167 ostrovov, ktoré ležia okolo a každý z nich má tu svoju najkrajšiu pláž na svete. V základnej cene je ubytovanie na 5 nocí s raňajkami v hoteli Pacific Cebu resort. V prípade záujmu luxusnejšie ubytovanie využite ponuku CK prémium a užite si luxus v Crimson rezorte alebo v Shangri La Mactan za príjemné ceny.

deň 8 - 8 -

Relax a oddych vo vašom rezorte na najkrajších plážach Filipín.

deň 9 - 9 -

Relax a oddych vo vašom rezorte na najkrajších plážach Filipín.

deň 10 - 10 -

Relax a oddych vo vašom rezorte na najkrajších plážach Filipín.

deň 11 - 11 -

Relax a oddych vo vašom rezorte na najkrajších plážach Filipín.

deň 12 - 12 -

Transfer na letisko a odlet domov.

deň 13 - 13 - Prílet domov.


Cena zahŕňa

Prelet Manila - Cebu

komplet prenajatú aj miestnu prepravu podľa programu

všetky výlety

-sprievodcu počas poznávacej časti zájazdu t.j. 2-6 deň

ubytovanie v 3* a 4* hoteloch v izbách pre dve osoby Viac o ubytovaní - tu.

raňajky

najlepšie poistenie proti insolventnosti 

Cena nezahŕňa

Inú stravu, letiskové poplatky, odletovú taxu  cca 850 pesos (platí sa na mieste)


Termíny

- Doprava: Odlet. miesto: Stravovanie: Ubytovanie: Priorita: -