Vyhľadávanie zájazdu

IslandTermíny a ceny


Exotický ostrov v Atlantickom oceáne so severskou klímou je skutočnou európskou exotikou. Rokmi vyladený program pod patronátom škandinavistov vás jednoducho nadchne. Máme pre vás ubytovanie v absolútnom centre Reykjaviku, spolupracujeme exkluzívne s islandskými partnermi. Najlepší komfortný Island na Slovensku.

deň 1 - 1 -

Odchod na letisko a odlet na Island. Po príjemnom lete do severskej exotiky, pristávame uprostred Atlantického oceánu na letisku Keflavik. Jediné medzinárodné letisko bolo vybudované americkými vojskami počas druhej svetovej vojny. Posledný lacný alkohol v letiskovom duty free. Vitajte na Islande, ostrove plnom zážitkov, krásnej prírody a ľudí so svojským humorom. Transfer z letiska mesačnou krajinou cez polostrov Reykjanes až do centra najväčšieho mesta ostrova. Ubytovanie v jednom z najpokojnejších hlavných miest Európy. Alebo je piatok a Reykjavík žije? Inak, viete kto je Jon Gnarr?

deň 2 - 2 -

Dnes nás čaká výlet v ktorom viete zažiť Island v kocke, no my zažijeme ešte viac. Opúšťame Reykjavík a dnešný deň začíname v najstaršom národnom parku Islandu – Thingvellir. Ten vznikol na mieste kontinentálnej trhliny Almannagia, kde sa Európa a Amerika od seba neúprosne vzďaľujú. Stojíme teraz v Európe, či už v Amerike? Miesto vzniku jedného z najstarších fungujúcich parlamentov na svete. Ako mohla pred tisíc rokmi existovať krajina, kde namiesto kráľa a šľachty vládol ľud? Všetko vám vysvetlíme a ukážeme vám aj skryté zákutia tohto čarovného miesta. Presúvame sa viac do vnútrozemia a čaká nás jeden z najkrajších vodopádov ostrova. Známy zlatý vodopád Gullfoss a niekoľko vyhliadok, z ktorých si užijete tie najkrajšie výhľady. Prechádzať budeme aj termálnou oblasťou s aktívnym gejzírom Strokkur, ktorého divadlo si užijeme každých 6 až 8 minút, niekedy dokonca dvakrát po sebe. Pri ňom sa nachádza aj slávny Geysir, ktorý dal meno všetkým gejzírom sveta. Atmosféru tohto dňa vám najlepšie priblíži náš Blog - Zlatý islandský okruh, ktorý vás srdečne pozývame si prečítať.


Reykjavík, prehliadka hlavného mesta Islandu. Prečítajte si náš Blog - Reykjavík - najsevernejšia metropola sveta a zistíte, čo všetko Islandská metropola ponúka. Panoráme mesta dominuje Hallgrimov kostol, ktorý nemôžeme obísť. Historické centrum s parlamentom a radnicou pri príjemnom jazere Tjörnin. Spleťami uličiek sa popri najznámejšom hotdogu na Islande dostaneme až k zátoke Faxafloi. Výhľady na horu Esjan, ale aj dominanta starého prístavu, ktorou je budova Harpha, či najznámejšie umelecké dielo Sólfar. Budeme si rozprávať o tradíciách kultúry žijúcej na konci sveta, o najstaršom parlamente na svete, založenom v roku 930, o krajine, ktorej prezident verí na elfov a kde sa cestná sieť prispôsobuje prianiam trollov. O krajine, kde sa v roku 2009 tretina obyvateľstva chcela vysťahovať z krajiny. Ako vnímajú svoju krajinu teraz? Povieme si aj príbeh o Máni Stein. Chlapcovi, ktorý nikdy nebol. A inak, vedeli ste, že na Islande sa pestuje najviac banánov v Európe? Kupujú si ich Grónčania.

deň 3 - 3 -

Divoké vnútrozemie Islandu, ktoré v bežných programoch na Island nenájdete! Už samotná cesta sem bude nefalšovaným islandským dobrodružstvom z dielne CK. Čakajú nás slávne Landmannalaugar. Terénnym vozidlom prechádzame údolím Þjórsárdalur so zástavkou pri vodopáde Hjalparfoss. Rieka Fossa sa tu krásne štiepi na bazaltových stĺpoch a padá do hĺbky 20 metrov. Kaňony, údolia, nespevnené prechody riek, polia čiernej lávy a na obzore majestátna sopka Hekla, ktorú stredovekí Islanďania považovali za bránu do pekla. Mesačná krajina, ktorá sa stala dejiskom natáčania viacerých filmov a dokonca aj americká NASA tu testovala svoje rovery a drony, ktoré sú súčasťou misií na Marse. To všetko sú indície, že prichádzame do tej pravej islandskej divočiny. Jazero Frostastadavatn obklopené farebnými horami a krátermi. Rímsa krátera Bláhylur a jazero v kráteri, v ktorom žijú pstruhy. Okolo nás zrejme najpestrejšie a najfarebnejšie scenérie Islandu. Kemp v absolútnej divočine, ktorý bude naším základným táborom.  Čas na nenáročnú túru sopečným údolím Laugahraun alebo si trúfnete vystúpiť na vrch Bláhnúkur s očarujúcim výhľadom na okolie. Trhliny z ktorých stúpa para a vo vdzduchu je cítiť síru. Aj keď je leto, na mnohých miestach uvidíme ešte pozostatky snehu, cez ktorý budeme s veľkou pravdepodobnosťou aj prechádzať. Relatívne málo navštevované miesta Islandu, ktoré patria rozhodne k tým najkrajším. Dúhové hory patria k najväčším zážitkom našej cesty po Islande a vy si ich určite zamilujete. Pohodlnejší sa zatiaľ okúpu v prírodných horúcich prameňoch a užijú si tak jedinečný zážitok.

Návrat do centra Reykjavíku, kde nás čaká ďalší nezabudnuteľný večer alebo si doprajeme oddych po dobrodružnom dni. Výber je len na vás. (Tento výlet sa v termínoch od októbra do júna nekoná z dôvodu neprejazdných ciest a je nahradený iným výletom).

deň 4 - 4 -

Celodenný výlet na južné pobrežie Islandu. Dva fantastické vodopády v jeden deň. Prejdeme sa poza vodopád Seljalandsfoss a ulovíme tak jedinečný zážitok. Vodopád Skogafoss padá z bývalých pobrežných útesov, ktoré sa dnes nachádzajú asi päť kilometrov od mora a my vám ukážme z kadiaľ je na neho ten najkrajší pohľad. Magická čierna pláž na ktorej budeme pozorovať slávnych papagájov severu a výhľad na známy skalný útvar Dyrholaey s množstvom hniezdiacich vtákov. Búrlivý Atlantický oceán a skamenení trollovia trčiaci z vody. Prídeme až do dedinky Vik, ktorá pri ktoromkoľvek výbuchu sopky Katla môže zaniknúť pod masou vody z ľadovca. Prečo tu ľudia žijú? Fascinujúce čadičové skaly na najjužnejších miestach Islandu. Aký je najbližší kontinent smerom na juh? Že by Antarktída? Sopka Eyjafjallajokull preslávila Island na celom svete. My ju pri dobrom počasí aj uvidíme. Náš cestovateľský BLOG – Magický juh Islandu, vás navnadí na tento deň plný zážiktov.  

Návrat do ReykjavÍku. Pre záujemcov návšteva v jednej z top-reštaurácií mesta. Najmä milovníci rýb a jahňaciny si prídu na svoje, no ochutnať môžete aj veľrybu, či koňa. Reykjavík je malý, no kvalitou reštaurácií patrí medzi európsku špičku. Ochutnáte. Pochopíte.

deň 5 - 5 -

Dnešný deň si môžete spestriť nákupmi, návštevou zaujímavých múzeí a budete mať čas na rozličné aktivity. Verte nám, v Reykjavíku je ich požehnane a nudiť sa určite nebudete. Pre záujemcov máme pripravený fakultatívne výlety:
1. za pozorovaním veľrýb. Naším cieľom budú veľryby, delfíny belasé a sviňuchy žijúce v blízkosti Reykjavíku. Keďže sa jedná o morské safari, nikdy neviete čo uvidíte a čo nie.

2. jazda na islandských koňoch vulkanickou krajinou. Jazdecká túra sopečnou krajinou, ktorá je obklopená horami. Ozajstný zážitok a to nie len pre milovníkov koní. Islandské kone sú známe svojou húževnatosťou, čistokrvnosťou a špeciálnou chôdzou, takzvaným töltom.

3. výlet do útrob sopky. Vďaka špeciálnej spúšťacej plošine máte možnosť nazrieť do jej útrob a otvoriť tak dvere do nového sveta.

4. Cenovo (35 eur) aj organizačne veľmi prístupný je virtuálny prelet nad Islandom, ktorý odporúčame všetkými desiatimi. Virtuálny let nad Islandom v celkom novom a veľmi modernom 3D kine priamo v Reykjaviku vyráža dych. Program trvá 30 minút a dĺžka samotného letu je asi 11 minút. Ide o unikátny zážitok, ktorý vám odporúčame všetkými desiatimi. Na miesto konania virtuálneho letu je to z centra mesta približne 20 minút chôdze.

Ak máte záujem o niektorý z našich fakultatívnych výletov, stačí si ho dopredu objednať v doplnkových službách zájazdu.

V prístave Reykjavíku vám odporúčame dať si  obed v jednej z príjemných reštaurácií, kde si pochutíte na čerstvých rybách a daroch mora. Jedli ste už polievku z homárov? Bude vám zaručene chutiť. Poobede sa okolo sídla islandského prezidenta Bessastadir presunieme k najnavštevovanejšej atrakcií Islandu. Modrá lagúna a nezabudnuteľné kúpanie sa v termálnej vode bohatej na minerály. Jedinečný zážitok, ktorý bude úžasným záverom vášho zájazdu na Islande. 

deň 6 - 6 -

Prílet domov. Transfer kvalitným CK transferom do Bratislavy (v prípade, ak ste si objednali túto službu). Zdieľanie zážitkov s rodinou a priateľmi a znovu prežívanie krásnych dní, ktoré ste práve absolvovali. 


Cena zahŕňa

4 x ubytovanie v hoteloch strednej triedy 3* v izbách pre dve osoby Viac o ubytovaní - tu.

typické škandinávske raňajky

dopravu prenajatým autobusom a bohatý poznávací program 

poplatok v Dúhových horách - Landmannalaugar ( v prípade, že sa sem ide)

-sprievodcu

cestné poplatky

informačný materiál

najlepšie poistenie proti insolventnosti

asistenčné služby

Cena nezahŕňa

letiskové poplatky, ostatnú stravu, cestovné poistenie, batožinu prepravovanú v batožinovom priestore lietadla, fakultatívne výlety


Termíny

- Doprava: Odlet. miesto: Stravovanie: Ubytovanie: Priorita: -